σ
Καταγγελία για απαγόρευση εισόδου της προέδρου του συλλόγου μας σε σχολείο της περιοχής μας
O Σύλλογός μας καταδικάζει την απαγόρευση της εισόδου της προέδρου στο 3ο ΔΣ Χολαργού για ενημέρωση των συναδέλφων, την παραμονή της πανεργατικής απεργίας στις 28/2.
Η αυθαίρετη και αυταρχική εντολή της Διευθύντριας να παρεμποδιστεί πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων και να μην εισέλθει στο σχολείο για να συναντήσει τους εργαζόμενους αποτελεί σαφή ένδειξη πως η Διοίκηση, θέλει να αποκόψει τους/τις συναδέλφους από την ενημέρωση των συνδικαλιστικών τους οργάνων για τη συμμετοχή των συναδέλφων στη μεγαλειώδη απεργία για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα και να μη συνεχιστεί η πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη.
Η συνδικαλιστική δράση και ενημέρωση προστατεύεται από τον νόμο 1264/82 ακόμα και από τον 4808/21.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, τέτοιες πρακτικές που αποκλείουν το δικαίωμα στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών από συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, είναι απαράδεκτες και αποτελούν κλιμάκωση του αυταρχισμού.
Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν τέτοια φαινόμενα! Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα συνεχίσουν να ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα, να οργανώνουν τον αγώνα για τις σύγχρονες διεκδικήσεις τους.
Η προσπάθεια, να μην έχουν οι συνάδελφοι δίπλα τους το σωματείο θα πέσει στο κενό.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Last modified: 8 Μαρτίου 2025