Written by 18:17 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Ευεργέτου Γιαβάση 7  – 15342
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

Αγία Παρασκευή, 10/08/2024
Αρ. Πρωτ. :  148

Προς:

Τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας, ΔΟΕ, Β΄Δ/νση  Αθήνας , Συλλόγους Εκπ/κών , ΕΛΜΕ, Ενώσεις Γονέων

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ! ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ – ΝΙΚΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΘΛΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΥΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΑ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.

Καταδικάζουμε την  άθλια ενέργεια της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, που, σαν λαγός του Υπουργείου, επιχειρεί να εκφοβίσει και να κλιμακώσει την επίθεση στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς παραπέμποντας στο πειθαρχικό 3 νεοδιόριστους συναδέλφους του ‘21 που συμμετέχουν στην απεργία αποχή!

Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν και δύο νεοδιόριστοι του ΄20 που απέχουν αλλά δεν τους παραπέμπουν σε πειθαρχικό, γιατί η διοίκηση γνωρίζει καλά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου και τον τρόπο που ενιαία και οργανωμένα η ΔΟΕ απαιτεί την άμεση εφαρμογή της. Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ βλέποντας πως οι αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών δεν κάμπτονται αλλά συνεχίζουν στις μαζικές διαδικασίες τους (Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων, Ολομέλεια Προέδρων, 93η ΓΣ ΔΟΕ) να αποφασίζουν συνέχιση του αγώνα απαντά με την κλιμάκωση της τρομοκρατίας. Δεν έχει άλλο δρόμο μετά και το «χαστούκι» του διοικητικού εφετείου που αποφάσισε πως με το κλείσιμο τις διετίας οι νεοδιόριστοι/ες πρέπει να μονιμοποιούνται καταρρίπτοντας τον εκβιασμό σύνδεσης της μονιμοποίησης με την αξιολόγηση.

Πρόκειται για παράνομη  και άθλια ενέργεια, γιατί στρέφεται ενάντια  σε συναδέλφους που συμμετέχουν στην Απεργία- Αποχή που είχε προκηρυχθεί από τη ΔΟΕ και το Σύλλογο ΠΕ Ροδόπης  και η οποία είναι σε πλήρη ισχύ και απολύτως νόμιμη. Το γνωρίζουν καλά. Οι συνάδελφοι με τη στάση τους αγωνίζονται μαζί με τον κλάδο ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης.

Η παραπομπή είναι πράξη ευθέως αντισυνταγματική καθώς το δικαίωμα στην απεργία προστατεύεται από το Σύνταγμα. Για την πράξη της η Διευθύντρια Εκπαίδευσης ελέγχεται νομικά καθώς είναι αυτή που αποφασίζει και υπογράφει την παραπομπή. Έχει προσωπική ευθύνη γιατί αυτή “διαπιστώνει” το υποτιθέμενο παράπτωμα των συναδέλφων/ισσων ενώ γνωρίζει ότι είναι απεργοί!

Η για πρώτη φορά παραπομπή απεργών εκπαιδευτικών σε πειθαρχικό αποτελεί σοβαρή αντιδημοκρατική κλιμάκωση στην πορεία εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ που υπηρετεί (σε συνέχεια και των πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων)  τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης της δημόσιας παιδείας στις κατευθύνσεις ΕΕ, ΟΟΣΑ συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων και του κεφαλαίου.

Η παραπομπή έρχεται κατόπιν των αλλεπάλληλων εκφοβιστικών εγκυκλίων, των δεκάδων προσφυγών του ΥΠΑΙΘ στα δικαστήρια ενάντια στις απεργίες των εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση ΝΔ και το Υπουργείο επιχειρεί να μετατρέψει σε πειθαρχικό αδίκημα τη συμμετοχή σε απεργία.

Είναι ένα βήμα πιο μπροστά στο δρόμο που άνοιξαν οι νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη. Καταργεί το απεργιακό δικαίωμα. Ποιοι νομίζουν πως είναι ; και νομοθέτες και δικαστές ! Αύριο μπορεί να μας παραπέμψουν σε μια νόμιμη απεργία της Ομοσπονδίας ή της ΑΔΕΔΥ γιατί δεν παρείχαμε υπηρεσία και δεν εκτελέσαμε κάποιο υπηρεσιακό καθήκον την μέρα της απεργίας!

Η δντρία εκπαίδευσης και το κάθε “στελεχος εκπαίδευσης” που θα υλοποιήσει αυτές τις παράνομες εντολές θα φροντισουμε εμείς να δόσει λόγο σήμερα και να εισπράξει τις συνέπειες των πράξεων του.

Με τέτοιες αυταρχικές πρακτικές επιβεβαιώνουν οι ίδιοι  ότι, ο αγώνας μας για να υπερασπιστούμε τον ρόλο του εκπαιδευτικού και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, έχει στριμώξει για τα καλά το ΥΠΑΙΘΑ και την Κυβέρνηση.

Πριν λίγες ημέρες άρχισαν  το νέο κύκλο φόβου με τα «εμπιστευτικά» ραβασάκια φακελώματος των απεργών εκπαιδευτικών. Τώρα για πρώτη φορά με «εμπιστευτικές» παραπομπές σε πειθαρχικά. Ταυτόχρονα χωρίς ντροπή στελέχη εκπαίδευσης ζητούν τηλεφωνικά δηλώσεις νομιμοφροσύνης μέσω gov από εκπαιδευτικούς απεργούς πως δέχονται να αξιολογηθούν στο μέλλον για να αποσυρθούν οι παραπομπές!!  Το Υπουργείο και η Διεύθυνση ΠΕ Ροδόπης φαίνεται πως επιστρέφουν σε εποχές που ζητούνται πιστοποιητικά κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων.

Το Υπουργείο και τα στελέχη του βέβαια αποκαλύπτουν έτσι και την αλήθεια: Αδυνατούν χωρίς καταναγκασμό και εκβιασμό να εφαρμόσουν την πολιτική τους. Καμιά ποινή δε μπορούσαν να επιβάλουν μόνοι τους όπως διέδιδαν και καμιά ποινή δεν επιβάλλεται αυτοδίκαια.

Η αντοχή και τα αγωνιστικά αντακλαστικά που έδειξε ο κλάδος τρία χρόνια τώρα αλλά και το Μάρτιο με τη την προκήρυξη απεργίας αποχής από τα σωματεία δείχνει πως ο αγώνας υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης ούτε υποστέλλεται, ούτε τρομοκρατείται. Συνεχίζουμε αποφασιστικά και αγωνιστικά.

Αυτοί που απεργάζονται νέα αντιεκπαιδευτικά σχέδια και «κόφτες» των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, με νέα νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι για το Σχολείο και την Ειδική Αγωγή, με δεκάδες συγχωνεύσεις  τμημάτων και μονιμοποίηση τμημάτων με 23-24 μαθητές, δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι η λεγόμενη αξιολόγηση είναι για το καλό μας και καταφεύγουν σε αυταρχικές πρακτικές.

Απέναντι στον εκφοβισμό και τις απειλές που κραδαίνουν θα βρουν τους συναδέλφους συσπειρωμένους  στα σωματεία τους. Απέναντι στον αυταρχισμό θα βρουν ενιαία, μαζική, αγωνιστική στήριξη των συναδέλφων μας.

Ξεκαθαρίζουμε πως κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις, κάθε απόπειρα υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών θα μας βρει απέναντι.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. « Ο Περικλής »  δηλώνει ότι ο αγώνας υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης ούτε υποστέλλεται, ούτε τρομοκρατείται. Υπερασπιζόμαστε μέχρι τη νίκη τους συναδέλφους που παραπέμπονται. Καμιά ποινή δε θα επιβληθεί και θα αυτό θα το πετύχει το μαζικό εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα. Θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τους συναδέλφους/ισες μας και τη δημόσια εκπαίδευση.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και αγωνιστικά με τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου και του Συλλόγου μας.

Είναι αναγκαίο οι ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ όλης της χώρας η ΔΟΕ να στηρίξουν συνδικαλιστικά τις αποφάσεις και κινητοποιήσεις του ΣΕΠΕ Ροδόπης για την υπεράσπιση των διωκόμενων εκπαιδευτικών.

Είναι αναγκαίο το ΔΣ της ΔΟΕ να στηρίξει συνδικαλιστικά, μέσω της νομικής συμβούλου αλλά και οικονομικά εάν χρειαστεί.

Απαιτούμε άμεση ανάκληση της παραπομπής – ούτε σκέψη για πειθαρχική δίωξη. Είναι για εμάς αιτία πολέμου. Δεν θα περάσει!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Last modified: 11 Σεπτεμβρίου 2024