Written by 18:06 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Στηρίζουμε και υπερασπίζουμε τη  διωκόμενη συναδέλφισσά  μας!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Ευεργέτου Γιαβάση 7  – 15342
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

Αγία Παρασκευή, 17/06/2024
Αρ. Πρωτ. :  129

Προς:

Τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας, ΔΟΕ, Β΄Δ/νση  Αθήνας , Συλλόγους Εκπ/κών , ΕΛΜΕ, Ενώσεις Γονέων

Στηρίζουμε και υπερασπίζουμε τη  διωκόμενη συναδέλφισσά  μας!

Είμαστε  ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ

Είμαστε όλες και όλοι οι Απεργοί!

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους

στην  παράσταση διαμαρτυρίας

Πέμπτη  20/6/24 ώρα 1.30μ.μ. στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΜΑΣ   ΑΠΕΡΓΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας  προχώρησε με απόφασή του στην ανάκληση χορήγησης Μισθολογικού Κλιμακίου  και επιστροφή των σχετικών αποδοχών που της είχαν καταβληθεί σε συναδέλφισσα  εκπαιδευτικό Π.Ε. 6O του Συλλόγου μας. Η συναδέλφισσα   ήταν προϊσταμένη  Νηπιαγωγείου του Συλλόγου μας για ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο  συμμετέχοντας  στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει ο σύλλογός μας « Ο Περικλής» από την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας  δεν ανάρτησε αρχικά τίποτα στην πλατφόρμα του ΙΕΠ και στη συνέχεια ανάρτησε το κείμενο ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ των συλλόγων όπως κάνουν τα 3 τελευταία έτη δ/ντες και  προϊστάμενες καθώς και δεκάδες συντονιστές ομάδων δράσης!

Η ενέργεια αυτή του ΔΙΠΕ Β’ Αθήνας, αποτελεί μοναδική περίπτωση αυθαίρετης και παράνομης επιβολής ποινής σε μια από τους 114 διωκόμενους / νες εκπαιδευτικούς ακολούθως του εγγράφου του πρώην ΓΓ Κόπτση για επιβολή της ποινής « Αναστολή εξέλιξης στελέχους …» που συμμετείχε και συμμετέχει στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει ο Σύλλογός μας από την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας,  με ετεροχρονισμένη μάλιστα εφαρμογή και επ΄αόριστον παρότι η συναδέλφισσα έχει παραιτηθεί από τη θέση της προϊσταμένης και δεν ασκεί πλέον καθήκοντα από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η νέα αυτή προκλητική επίθεση της Διοίκησης αποτελεί νέα αυταρχική εκτροπή που αμφισβητεί – ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία.

Η νέα πρόκληση του Υπουργείου Παιδείας με επιβολή κυρώσεων (αναστολή διαδικασίας εξέλιξης συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης)σε 114 δ/ντές /ντριες και προϊστάμενες /νους που δεν ανάρτησαν Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου για το έτος 2020-2021 καθώς και τον Συλλογικό Προγραμματισμό του σχολικού έτους 2021-2022 επειδή συμμετείχαν στην απεργία-αποχή που έχουν κηρύξει οι Σύλλογοί τους,  αποτελεί νέα αυταρχική εκτροπή που αμφισβητεί – ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία.

Ο Σύλλογός μας είχε ήδη προβεί σε παραστάσεις διαμαρτυρίας  στη Διεύθυνση Β΄Αθήνας από την περίοδο της εγκυκλίου Κόπτση,  είχε καταθέσει αίτημα συνάντησης με τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας πριν να εξεταστεί η ένσταση της συναδέλφισσας χωρίς να λάβει καμία απάντηση και είχε συμμετάσχει σε όλες τις δράσεις που είχαν αποφασιστεί από κοινού με τα άλλα σωματεία που έχουν κηρυγμένη απεργία αποχή από την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας και μέλη τους ήταν οι 114.

Μετά τη νέα προκλητική επίθεση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας:

• Στηρίζουμε και καλύπτουμε συνδικαλιστικά , νομικά και οικονομικά την αίτηση ακύρωσης των τριών αποφάσεων, της με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΜΠ 1823/ΓΓ1/17-2-2022 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ με την οποία αναστέλλεται οιαδήποτε διαδικασία εξέλιξής της, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης της συναδέλφισσας Προϊσταμένης, της με αριθμό 18/29-8-2022 απόφασης του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Β΄ Αθήνας, με την οποία απορρίφθηκε η ένστασή τηs και της με Αριθμό Πρωτοκόλλου Φ.14.1/25/2022 Πράξης – Απόφασης του Διευθυντή ΠΕ Β΄ Αθήνας Χαράλαμπου Μπαμπαρούτση, με την οποία ανακαλείται η με αριθ. Πρωτ. Φ.14.1/598/12978/8-12-22 Διαπιστωτική Πράξη χορήγησης μισθολογικού κλιμακίου της  συναδέλφισσας  και παραμένει από1/11/22 στο Μ.Κ. 10 και ορίζεται η επιστροφή των αποδοχών του μισθολογικού κλιμακίου 11 που της είχε αποδοθεί καθώς και  κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης της Διοίκησης. Η αίτηση κατατέθηκε στο Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις  26/4/24 από τον εξουσιοδοτημένο δικηγόρο,  νομικό σύμβουλο του Συλλόγου μας.
  • Προχωρήσαμε στη διαγραφή από μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. « Ο Περικλής» δύο διευθυντριών δημοτικών σχολείων του Συλλόγου, οι οποίες διετέλεσαν μέλη του ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας, η μεν πρώτη ως διορισμένο τακτικό μέλος , η δε δεύτερη στη θέση αιρετού μέλους, ως δοτή δηλαδή της Διοίκησης την περίοδο 2020-2022 που ακολούθησε τις «εκλογές»των ψευδοαιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.  Με αυτήν την ιδιότητα,  συνομολόγησαν σε απόφαση του ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας να μην κάνει δεκτή την ένσταση της συναδέλφισσας μας μέλους του συλλόγου μας ενάντια στην επιχείρηση επιβολής της ποινής «αναστολή εξέλιξης στελέχους εκπαίδευσης κατ΄άρθρο 56 …» του τότε Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ Κόπτση παρότι η συναδέλφισσα συμμετείχε και συμμετέχει στην Απεργία Αποχή  από την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας που έχει νομίμως κηρύξει ο Σύλλογός μας.
  • Διοργανώνουμε παράσταση στη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄Αθήνας και έχουμε ζητήσει και συνάντηση με τον Διευθυντή Π.Ε. την Πέμπτη 20-6-24 ώρα 1.30μ.μ.
  • Ζητούμε τη στήριξη των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ αλλά και ευρύτερα σωματείων και συνδικάτων εργαζομένων με έκδοση ψηφισμάτων στήριξης της συναδέλφισσας.
  • Θα προχωρήσουμε σε κάθε άλλη συνδικαλιστική, οικονομική και νομική ενέργεια για την υπεράσπιση της συναδέλφισσας που θα κριθεί απαραίτητη.

Καλούμε τη ΔΟΕ:

• να υπερασπιστεί, ως οφείλει, τη διωκόμενη συναδέλφισσα
  • να μην αποδεχτεί την αμφισβήτηση  του δικαιώματος  στην απεργία και
  • να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ακύρωση της ποινής

Συγκεκριμένα:

• Να εκδώσει ανακοίνωση καταγγελίας της αυθαίρετης και παράνομης ενέργειας του Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας και στήριξης της συναδέλφισσας απέναντι στις παράνομες κυρώσεις που έχει υποστεί.
  • Να συμμετάσχει στην παράσταση του Συλλόγου μας στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας και συνάντηση με τον Διευθυντή Π.Ε. την Πέμπτη 20-6-24 ώρα 1.30μ.μ.
  • Να στηρίξει και να πάρει μέρος σε όλες τις ενέργειες που προγραμματίζει ο Σύλλογός μας και σε συντονισμό μαζί του, συνδικαλιστικές και νομικές,  στην κατεύθυνση της υπεράσπισης της συναδέλφισσας , είτε αυτές που έχουμε ήδη αποφασίσει είτε και άλλες  που θα αποφασιστούν.

Θεωρούμε ότι είναι μέγιστης σημασίας ζήτημα το συνδικάτο να δώσει όλες του τις δυνάμεις  και να αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες  για την  ακύρωση της προσπάθειας  τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, ακύρωσης του δικαιώματος στην Απεργία και καταστολής των αγώνων.

Να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, αποφασιστικά, συντονισμένα και αταλάνευτα τη συναδέλφισσά μας απεργό και και να μην τους επιτρέψουμε να ακουμπήσουν  κανέναν/καμία εκπαιδευτικό που δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση, γιατί αντιδρά στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, με όποιον τρόπο και με όποιο ρόλο (διευθυντές/ντριες – προϊσταμένους/ες, συντονιστές/ριες ομάδων δράσης, συλλόγους διδασκόντων).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους συναδέλφισσες  τους συλλόγου μας, τους συναδέλφους των δύο όμορων συλλόγων της Β΄Αθήνας  καθώς και όλους του ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής να συμμετάσχουν μαζικά

στην κινητοποίηση του Συλλόγου μας στη Διέυθυνση Π. Ε. Β΄Αθήνας

την Πέμπτη 20-6-24 ώρα 1.30μ.μ.

Να είμαστε όλοι και όλες εκεί!

Δεν υποχωρούμε! Δεν υποτασσόμαστε!

Η συναδέλφισσά μας θα δικαιωθεί!

Η ποινικοποίηση της απεργίας και των αγώνων ΔΕΝ θα περάσει!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Last modified: 30 Ιουνίου 2024