Written by 10:21 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/1 12.00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”

 

                                            Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

 

Η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση του νομοσχεδίου-εκτρώματος που προβλέπει το προσοντολόγιο για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις των αναπληρωτών, που στην ουσία όμως  εάν εφαρμοστεί, θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις συναδέλφων αναπληρωτών.

Ο νέος νόμος – έκτρωμα, το προσοντολόγιο, εξάρτημα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ ,στην κατεύθυνση της  αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που η κυβέρνηση επιχειρεί στο σύνολο της Εκπαίδευσης, παρουσιάζεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την εφαρμοστική Υ.Α  για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, τη συγκρότηση των τριμελών επιτροπών για την Ε.Α., τη λειτουργία και την υποστελέχωση των ΚΕΣΥ, την προώθηση της ‘’αυτονομίας’’ της σχολικής μονάδας,  διαμορφώνοντας  τα κομμάτια του παζλ που απεικονίζει το φθηνό, ιδιωτικοποιημένο σχολείο της αγοράς, της ημιμάθειας  και των  δεξιοτήτων και της ευέλικτης επισφαλούς εργασίας για τους εκπαιδευτικούς του.

Ο κόσμος της εκπαίδευσης, τις μέρες που πέρασαν με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας αναπληρωτών και μονίμων, τα μεγαλειώδη και δυναμικά συλλαλητήρια των τριών απεργιακών συγκεντρώσεων, τις συνελεύσεις αγώνα  και όλων των μορφών τις αγωνιστικές δράσεις  που πραγματοποίησε, απέδειξε ότι ο αγώνας μας θα είναι ανυποχώρητος για να μην εφαρμοστεί στην πράξη το προσοντολόγιο – νόμος των απολύσεων, που απαξιώνει τα πτυχία μας ,  οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και εντέλει στην επιλογή  και εναλλαγή  απολυμένων  ανέργων  – ελαστικά και επισφαλώς εργαζόμενων.

Οι μεγάλες και δυναμικές κινητοποιήσεις μας, ο αγώνας μας, έχει τη συμπαράσταση των γονιών των μαθητών μας αλλά και των εργαζομένων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Είμαστε περήφανοι για τους συναδέλφους μας αναπληρωτές  που μπήκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης,   με δύναμη και αποφασιστικότητα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπή  ζωή, μόρφωση για όλα τα παιδιά.

Δεν είναι τυχαίο  ότι η κυβέρνηση  στα δίκαια αιτήματά μας  απάντησε   για άλλη μια φορά  με βία και  καταστολή, με ρίψη χημικών και τραυματισμούς συναδέλφων διαδηλωτών.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ- ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι αντιδράσεις απέναντι στο προσοντολόγιο θα ατονήσουν μετά την ψήφισή του νομοσχεδίου.

Τίποτα δεν τελείωσε! Ο  αγώνας θα συνεχιστεί και μάλιστα  με μεγαλύτερη ένταση.

Αγώνας διαρκείας μέχρι τη Νίκη!

Μέχρι την οριστική κατάργηση του νόμου, μέχρι τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών  αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία τους, για τη μόνιμη και σταθερή εργασία όλων των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για δημόσια δωρεάν μόρφωση και εκπαίδευση όλου του λαού!

Απέναντι στον ανταγωνισμό και την ανθρωποφαγία προτάσσουμε σταθερά  τις συλλογικές διαδικασίες, την αλληλεγγύη και τα κοινά αιτήματα που δώσαν ορμή σε όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας και συνεχίζουμε να απευθύνουμε κάλεσμα κοινού αγώνα και συμπόρευσης απέναντι στην κυβέρνηση, και κάθε διαχειριστή της ίδιας πολιτικής, απέναντι στην ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, που διαλύουν τις ζωές μας.

Και είναι η δυναμική και η προοπτική αυτού του κινήματος που φαίνεται στην πυγμή και τη θέληση όλων των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων που συμμετέχουν σε αυτό.

Οι αναδιπλώσεις της κυβέρνησης για την ψήφιση έδειξαν πόσο μας φοβούνται. Η αστυνομικη βία και η καταστολή έδειξαν πόσο μας φοβούνται. Φοβούνται ένα ενωμένο εκπαιδευτικό κίνημα. Και μας φοβούνται στ’ αλήθεια! Γιατί ένα κίνημα που πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει, είναι αυτό που μπορεί πράγματι να νικήσει!

Ο Σύλλογός μας  συνεκτιμώντας:

1.Την αναγκαιότητα της συνέχισης και της κλιμάκωσης αγώνα διαρκείας μετά  τον μεγάλο απεργιακό αγώνα που δώσαμε με τρεις 24ωρες απεργίες,  αξιοποιώντας όλες τις μορφές δράσης

  1. Τη δεινή οικονομική θέση που έχουν φέρει τους εκπαιδευτικούς αλλά και το σύνολο των εργαζομένων η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις,

αποφάσισε  την ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου που έχει ο Σύλλογος μας ως έκφραση αλληλεγγύης στο μεγάλο απεργιακό αγώνα.

Καλούμε:

  • Όλους-όλες να συγκροτήσουμε επιτροπή/ες αγώνα στο σύλλογό  μας. Οργανωνόμαστε, παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας! Ενημερώνουμε τα σχολεία και τους/τις συναδέλφους/ισσες, γεμίζουμε τις γενικές συνελεύσεις!

  • Δηλώνουμε ότι κάθε μέρα θα μας βρίσκουν μπροστά τους! Σε όλα τα μέτωπα που ανοίγουν στην εκπαίδευση, από την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων, το νομοσχέδιο για το «Νέο Λύκειο, τα υποστελεχωμένα ΚΕΣΥ, την υποβάθμιση της ειδικής αγωγής και τις τριμελείς επιτροπές του ν. 4547.

Νέο  πανελλαδικό αγωνιστικό ραντεβού το Σάββατο 26/1 στις 12μμ στα Προπύλαια

 

Καλούμε όλους-όλες να κατακλύσουμε και πάλι το κέντρο της Αθήνας

Το Σάββατο 26/1, αμέσως μετά το συλλαλητήριο, συμμετέχουμε  σε πανελλαδική συνέλευση αγώνα του Συντονιστικού Αναπληρωτών και συλλόγων – ΕΛΜΕ, στο ΠΤΔΕ.

Μαχητικά και αποφασιστικά  οργανώνουμε  τη συνέχιση του αγώνα. Υπερσπιζόμαστε ανυποχώρητα το παρόν και το  μέλλον  μας στην εργασία και τη δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά..

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/1

ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ

 ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΕΛΜΕ, ΣΤΟ ΠΤΔΕ

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

 

δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου μας “Ο Περικλής”:

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕ “ΠΕΡΙΚΛΗΣ”

Last modified: 23 Ιανουαρίου 2019

Close