ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε. Γιαβάση 7 -15242 |
Αγ. Παρασκευή 28 Μαΐου 2008
Αρ. Πρωτ.: 22 Προς: Κοινοποίηση: ΔΟΕ |
Θέμα 1Ο: Εισοδηματική πολιτική του 2008
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεπής στον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της και σε συνέχεια της πολιτικής προηγούμενων κυβερνήσεων, ανακοίνωσε την εισοδηματική της πολιτική για τους μισθωτούς και συνταξιούχους ύψους 4,5% και 5% αντίστοιχα.
Εκείνο που απέκρυψε ήταν όταν οι αυξήσεις, επειδή θα δοθούν σε δύο δόσεις (2,5% από 1ης Ιανουαρίου και άλλα 2% από 1 Οκτωβρίου), ισοδυναμούν επί της ουσίας με 3,2%, όταν ο πληθωρισμός κινείται με στοιχεία της κυβέρνησης σε ποσοστό πάνω από 4,5%.
Στις αυξήσεις των μισθών θα ενσωματωθεί το 1/3 του κινήτρου απόδοσης (τα άλλα 2/3 θα ενσωματωθούν σε δύο δόσεις, το 2009 και το 2010). Σ’ αυτή την ενσωμάτωση αλλά και την ωρίμανση ο κ. Αλογοσκούφης απέδωσε την κατά τους δικούς του υπολογισμούς συνολική αύξηση 9,2%. Ποιος στη χάρη μας δηλαδή !!!
Υπενθυμίζουμε:
- Οι παραπάνω αυξήσεις αφορούν στο Βασικό Μισθό και όχι και στα επιδόματα
- Τις μειώσεις τις οποίες υπέστησαν οι μισθοί το 2007 λόγω των αυξημένων παρακρατήσεων.
- Την ακρίβεια σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης που μαστίζει μισθωτούς και συνταξιούχους.
- Τους έμμεσους φόρους, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ που πλήττουν κατά κύριο λόγο μισθωτούς και συνταξιούχους.
- Τη μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.
- το αμαρτωλό καθεστώς των Ειδικών Λογαριασμών σε “ευγενείς” κλάδους που συνεχίζεται.
- Την πρόσφατη λεηλασία των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων.
- τον πρόσφατο ασφαλιστικό Νόμο.
Πρόκειται για μια νέα λεηλασία των εισοδημάτων μας.
Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να εμπαίζει μισθωτούς και συνταξιούχους, ακολουθώντας μια σκληρή ταξική πολιτική.
Απέναντι σ’ αυτήν πρέπει ν’ αντισταθούμε.
Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί με αγώνες ενωτικούς.
Θέμα 2Ο: Ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ
Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/ων Π.Ε «Ο Περικλής» θεωρεί ότι:
- Στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις πρέπει να παραμείνουν υπό τον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου, ειδικά όταν αφορούν τις νέες τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών που ορίζονται ως βασικός τομέας ανάπτυξης στην εποχή της γνώσης.
- Ο ΟΤΕ ασκεί σχεδόν μονοπωλιακό έλεγχο στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα της Ελλάδας. Ο έλεγχος των δικτύων αυτών περνά στην Deutsche Telekom.
- Ο ΟΤΕ έχει υψηλή κερδοφορία της τάξης του 8%-9%
- Κανένα όφελος δεν θα προκύψει για τον Έλληνα καταναλωτή και την οικονομία με την αντικατάσταση ενός κρατικού μονοπωλίου από μια ξένη, υπό δημόσιο έλεγχο εταιρεία, στην οποία οι αποφάσεις λαμβάνονται με κριτήριο τι συμφέρει τη μητρική εταιρεία στη Γερμανία.
- Ο ΟΤΕ είναι η μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση των Βαλκανίων με θυγατρικές και συμμετοχές σε 5 χώρες( Αλβανία, πΓΔΜ, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία). Η εξαγορά αποσύρει τον ΟΤΕ από την αγορά αυτή και αφήνει ελεύθερο το πεδίο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Deutsche Telekom και τους άλλους ανταγωνιστές.
- Καμία προηγμένη χώρα της ΕΕ των 15 δεν έχει εκποιήσει το βασικό της τηλεπικοινωνιακό Οργανισμό σε ανταγωνιστή άλλης χώρας.
- Οι μόνες χώρες που έκαναν κάτι παρόμοιο στην Ευρώπη είναι η Κροατία, η Τσεχία και η Ουγγαρία, λόγω υστέρησης στη διαδικασία οικονομικής ανάπτυξης.
- Η ΝΔ όχι μόνο εκχωρεί τον έλεγχο του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, αλλά έχει κατ’ επανάληψη και ως πρόσφατα αφήσει να εννοηθεί πως η συμμετοχή του Δημοσίου θα μπορούσε να μειωθεί στο 5%.
- Δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τις δυσάρεστες επιπτώσεις που θα αποφέρει στους εργαζόμενους του ΟΤΕ η εκχώρηση της διοίκησης στην Deutsche Telekom.
Θέλουμε ο ΟΤΕ να λειτουργεί ανταγωνιστικά υπό δημόσιο έλεγχο. Προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών.
Θέλουμε τον ΟΤΕ να επεκτείνεται και να εξαγοράζει και όχι να εξαγοράζεται. Θέλουμε να είναι κερδοφόρα επιχείρηση, με ηγετικό ρόλο στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας
Last modified: 28 Μαΐου 2008