Written by 21:56 Αρχική Σελίδα

2.600 εκπαιδευτικοί έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό! Δήλωση του προέδρου της ΟΛΜΕ

 

Πηγή :esos

 

5.260 δημόσιοι υπάλληλοι, οι ή και με τους / τις συζύγους, έχουν βγάλει από το 2010 σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού εμβάσματα που το σύνολό τους ανέρχεται σε 1.450.000.000 ευρώ.

 Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχεδόν οι μισοί εξ αυτών (από τους 5.260) είναι εκπαιδευτικοί όλων των κατηγοριών και βαθμίδων, ενώ οι υπόλοιποι είναι κυρίως υπάλληλοι των Υπουργείων Υγείας (κυρίως γιατροί), Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Υποδομών και των ΟΤΑ.

Μετά την εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς το ΣΕΕΔΔ για έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης, 415 από τους 5.260 υπαλλήλους με συνολικό ποσό αποστολής εμβασμάτων 117.000.000 ευρώ (μέσος όρος 283.000 ευρώ ανά υπάλληλο) αποχώρησαν πρόσφατα από το Δημόσιο για διάφορους λόγους.

Ο έλεγχος του ΣΕΕΔΔ αφορά:

Το σύνολο σχεδόν των υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, πλην ορισμένων κατηγοριών δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων που εξαιρούνται από την αρμοδιότητά του, όπως αιρετά όργανα, δικαστές, μετακλητοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, λιμενικοί, κ.λπ.

Ιστορικό:

Στο πλαίσιο της εντολής του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των υπαλλήλων που υπάγονται στην αρμοδιότητα του ΣΕΕΔΔ, οι οποίοι από το 2010 έστειλαν στο εξωτερικό εμβάσματα αθροιστικά άνω των 100.000 ευρώ, οι αρμόδιοι επιθεωρητές του Σώματος συνεργάστηκαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς και τις Διευθύνσεις Διοικητικού / Προσωπικού όλων των Υπουργείων, για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων στοιχείων.

Τον Ιούνιο του 2014 εκδόθηκαν οι πρώτες εντολές ελέγχου περιουσιακής κατάστασης, με κριτήριο το συνολικό ύψος των εμβασμάτων.

Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί προκύπτουν τα ακόλουθα:

– 5.260 υπάλληλοι, οι ίδιοι ή και με τους/τις συζύγους τους έστειλαν σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού από το 2009 εμβάσματα αθροιστικά άνω των 100.000 ευρώ.

Το σύνολο των ποσών που έστειλαν οι ανωτέρω ανέρχεται σε 1.450.000.000 ευρώ.

– Ο μέσος όρος των εμβασμάτων ανά υπάλληλο αγγίζει τα 275.000 ευρώ.

Από αυτούς 329 έχουν στείλει εμβάσματα που υπερβαίνουν τις 600.000 ευρώ Τα αποτελέσματα από τους πρώτους ελέγχους περιουσιακής κατάστασης αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί τη συνεργασία των τραπεζών και των λοιπών εμπλεκομένων αρχών.

Έλεγχος εμβασμάτων και αποχωρήσεις από το δημόσιο

Από τους ανωτέρω 5.260 υπαλλήλους, 415 υπάλληλοι, με συνολικό ποσό εμβασμάτων 117.000.000 ευρώ (με μέσο όρο 283.000 ευρώ), αποχώρησαν πρόσφατα από το δημόσιο για διαφόρους λόγους, με αποτέλεσμα, ο αριθμός των προς έλεγχο περιπτώσεων από το ΣΕΕΔΔ να ανέρχεται σε 4.845.

Για τις ως άνω περιπτώσεις αποχωρήσεων, μετά από εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ, ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, για τις ενέργειες αρμοδιότητάς της.

Η διάρθρωση των αποχωρήσαντων

– 241 από τους 415 αποχωρήσαντες, είναι ιατρικό προσωπικό ηλικίας από 42 έως 67 ετών, με την μεγάλη πλειοψηφία να είναι μεταξύ 50 και 60 ετών.Το σύνολο του ποσού που έστειλαν ανέρχεται στα 65.000.000 ευρώ

– 101 είναι πρώην εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων. Απέστειλαν 27.300.000 ευρώ

Σημαντική σημείωση: Η αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό αποτελεί νόμιμη ενέργεια στο πλαίσιο της ελευθερίας διακίνησης κεφαλαίων που συνιστά θεμελιώδη αρχή της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο έλεγχος αφορά αποκλειστικά και μόνο την περιουσιακή κατάσταση των υπαλλήλων και συγκεκριμένα εάν τα ποσά που έχουν αποσταλεί δικαιολογούνται από νόμιμα εισοδήματα.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΛΜΕ Θ.ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ

5.620 δημόσιοι υπάλληλοι–και οι μισοί από αυτούς εκπαιδευτικοί– δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης, έβγαλαν 1,5δισ. ευρώ στο εξωτερικό!!

Πραγματικά, δεν ήξερα πως ήμασταν τόσο πλούσιοι….

Γιατί εγώ γνωρίζω πως αρκετοί εκπαιδευτικοί είμαστε σε διαθεσιμότητα και μερικοί απλήρωτοι για 7 μήνες.

Γιατί χιλιάδες συνάδελφοί μου εργάζονται με 600 και 700 ευρώ, μακριά από τις οικογένειές τους.

Και χιλιάδες άλλοι αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι πηγαίνουν κάθε χρόνο σε άλλο τόπο για λίγα ευρώ και για μια προϋπηρεσία που δεν ξέρουν αν θα τους αναγνωριστεί.

Και μετά από 35 χρόνια παίρνουν μια κουτσουρεμένη σύνταξη, κάτι σαν επίδομα.

Ας ψάξουν να βρούν όσους, ελάχιστους στο συνολικό αριθμό, είναι παράνομοι.

Αλλά να μη λασπώνουν όλους τους εκπαιδευτικούς, όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.

Να μην ξεχάσουν όμως και τη λίστα Λαγκάρντ και όλες τις άλλες φανερές ή κρυφές λίστες στις οποίες κρύβονται πασίγνωστα ονόματα από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα.

Να μην ξεχάσουν τους πλούσιους, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και όσους μας βγάζουν τη γλώσσα με το «ελάτε να με βρείτε».

Και μια τελευταία παρατήρηση:

Λέτε να έχουν καμιά σχέση τα σημερινά νούμερα (5620) με τους υποψήφιους για απόλυση δημόσιους υπαλλήλους το Δεκέμβρη (5500);

Είναι τυχαία η σχεδόν πλήρης ταύτιση των αριθμών, που θα μείνει στην κοινή τηλεοπτική γνώμη;…

Last modified: 30 Οκτωβρίου 2014

Close